ANNA

Anna Sunesson / ananyayoga / yatra-yogaresorAnna Sunesson är grundaren av Ananyayoga och yogalärare inom Samayoga-traditionen, samt i Yin och Restorative yoga.
Hon undervisar fortlöpande yoga-klasser  i Järna och Hölö vår och höst.

Vintrarna spenderas med yogastudier på Bali, dit hon även guidar uppskattade yoga-resor.

Sedan 2011 är hon en del av teamet som samskapar samayogalärarutbildningen med Sky Akasha som huvudlärare.

Sedan 2015 driver Anna Yatra Yogaresor AB tillsammans med kollegan Anna Asplund, där de guidar yogaresor och -retreat på Bali, i Europa och Sverige.

”Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt men effektivt sätt tar hand om våra kroppar och sinnen, bygger upp och stressar av. Men jag ser också värdet av att guida till hjärtat och magcentrat. Hjärtat för att vila i att vi är helt okej som vi är. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där, till riktning i livet.

 Jag mötte yoga och buddhistisk insiktsmeditation vid 19 års ålder år 2001 i Indien. Sedan dess har jag fortsatt att nyfiket utforska mitt inre landskapet med olika verktyg. Efter att ha hoppat runt mellan olika traditioner och lärare träffade jag ”min yogalärare” Sky Akasha 2006 och hittade hem i samayogan som inkluderar studier i Advaita Vedanta – läran om att du är fullkomlig och komplett precis som du är – genom studier av klassiska vediska texter. MALINH_20120829_00045-1

Whatever works!? Yogaformen samayoga funkar för mig. För varje år kan jag lite mer slappna av mer i kropp och sinne, och vila i tillvaron – också när den inte bara är sammetslen. Mer och mer kan jag acceptera mig själv och livet som det Är. För varje år upplever jag också livet som bättre och rikare. Jag kan ärligt säga att yoga har gjort en stor skillnad.

 Vid sidan av livet som yogini (att ha yoga som livsstil) är jag en dedikerad trädgårdsmästare med en djup kärlek för naturen och vår planet. Mitt hem i Sverige är i Hölö i Södertälje kommun.

Idag inkluderar mina lärare:

Sky Akasha; yogayogapositioner och så mycket mer! Vad en yogalivsstil är.
Swami Vagishananda, Radha, och Pujya Swami Dayananda; vedanta
Annki Warberg; yogini-ness och att stå i sin kraft som kvinna.
Magdalena Mcweld Yin- och Restorative- yoga

Dr Ganesh Mohan: Yogaterapi enligt Krishnamacharya

Jaya Ashmore och Opendharma-nätverket; ”vad sann medkänsla kan vara, att meditation inte är något komplicerat alls, samt om självkärlek och värdet av vila.”

Leonid Soboleff – kraniosakral-terapi ”otroligt djupgående teknik för helande av kropp, själ och känslor”

Några milstolpar i yogans namn:

2001 – åker till Indien för att backpacka men börjar istället meditera… Stannar 10 månader i Indien,  kommer hem med en ny riktning i livet där inuti är mer intressant än utanför. Har sedan dess åkt tillbaka till Indien cirka var tredje år med yoga och spiritualitet som fokus, senast 2014. Har bland annat studerat insikts-meditation med Opendharma-nätverket, Sivananda– och Iyengar-yoga, samt vedanta på Arshya Vidya Gurukullam.yoga bland rosenskära

2005 – träffar yogaläraren Sky Akasha från Kanada på en yogafestival, och hittar direkt hem i Samayoga-traditionen.

2006 – träffar Swami Vagishananda som undervisar klassisk vedanta – läran att du är fullkomlig här och nu precis som du är – och börjar studera klassiska vediska skrifter som till exempel Bhagavad Gita.

Dessa studier är det som mer än något annat guidar mig till balans. Jag förstår att jag år okej precis som jag är – och i den känslan finns en oerhörd frihet. Jag har fortsatt studera med SwamiJi och andra lärare i samma tradition sedan dess. Vedantan är min väg, som håller mig.

2011 – utbildar sig till samayogalärare med Sky Akasha, och börjar organisera, medskapa och assistera samayogalärarutbildningen i Sverige och på Bali. Spenderar vintern på Bali och har fortsatt göra det sedan dess, dedikerat till yoga-studier och -undervisning.

2012 – börjar undervisa yoga och hålla retreats i Järna.

(c) bild: Sanna Jonsson
(c) bild: Sanna Jonsson

2015 – Börjar undervisa yoga även i Hölö. Utbildar mig inom yinyoga.

2016 Utbildar mig inom Restorative Yoga (med Magdalena Mcweld). Undervisar kurser och retreats i Järna och Hölö, samt på Samayogalärarutbildningen. Guidar resor till Bali  och startar tillsammans med Anna Asplund Yatra Yogaresor AB.

2017 Året börjar bra med 3 månader helt dedikerade till yoga i form av att undervisa blivande yogalärare på Sama Yoga Lärarutbildningen, guida två yogagrupper på Bali, utbildning i yogaterapi med Dr Ganesh Mohan (efterlängtat!) följt av en månads integrering och fortsatta studier på Bali med Swami Vagishananda och Sky Akasha. I augusti/september väntar en ny yogaresa till Kroatien.

Ser för varje dag, mer och mer värdet i yoga, i mig själv och i elever. Fortsätter integrera yoga i livet, lite djupare hela tiden.

namaste. <3

(Om ej annat anges; Copyright bilder: Malin Hedenäs)

 

 

 

2 thoughts on “ANNA

 1. Hej Anna!

  Jag var på Sky workshop i Mundekulle för många år sedan och du fixade den jättegoda maten.

  Såg att du är med och ordnar Bali-resor. Hur ser bokningsläget ut för den resan som går i början av nästa år? Om det nu finns platser kvar hur länge kan jag vänta med att anmäla mig? Jag måste höra att det skulle fungera jobbmässigt. Hur många deltagare är det på Bali-resan? Jag har läst lite i programmet – mejla gärna komplett program, om det nu händelsevis finns en plats kvar. Är förstås också intresserad av hur medelåldern ser ut bland deltagarna. Skulle inte passa mig om alla var 25 – 35 år.Typ!

  Med vänliga hälsningar
  Ingegerd

  1. Hej Ingegerd! Vad roligt att höra av dig, och att du minns maten. Och vad fint det skulle vara om du följde med till Bali. I dagsläget är resan full, men det kan ju bli avhopp. Vill du att jag meddelar dig då? Om anmälningar fortsätter strömma in blir det ev en resa till i februari. Skulle det vara aktuellt för dig? Ålderna på deltagarna brukar variera, där de flesta är 35 – 65 år. Varma Hälsningar, Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *