ANNA

Anna Sunesson / ananyayoga / yatra-yogaresor
(c) bild Helena Henriksson

Anna Sunesson är grundaren av Ananyayoga och yogalärare inom Samayoga-traditionen, samt i Yin och Restorative yoga.
Hon undervisar i nuläget främst yogaretreater på Bali, i Europa och Sverige. Men hemmaplan är speciellt så håll utkik för yogaklasser och workshops i Hölö och Järna, ofta med kort notis innan, så säg till om du vill vara med på maillista.

Vintrarna spenderas med yogastudier på Bali.

Sedan 2011 är hon en del av teamet som samskapar samayogalärarutbildningen med Sky Akasha som huvudlärare. Sedan 2015 driver Anna Yatra Yogaresor AB tillsammans med kollegan Anna Asplund.

”Idag undervisar jag en yoga som på ett mjukt och effektivt sätt tar hand om kroppen och sinnet, samt bygger upp och stressar av. Jag värderar att guida in i hjärtat och vårt core, magcentra. Hjärtat för att använda positionerna till att vila i att vi är bra nog som vi är, slappna av från självkritik och stress. Magen för att det finns en sån kraft att hitta där, till riktning i livet.

MALINH_20120829_00045-1
(c) bild Malin Hedenäs

 Jag mötte yoga och buddhistisk insiktsmeditation vid 19 års ålder år 2001 i Indien. Sedan dess har jag fortsatt att nyfiket utforska mitt inre landskapet med olika verktyg. Efter att ha hoppat runt mellan olika traditioner och lärare träffade jag ”min yogalärare” Sky Akasha 2006 och hittade hem i samayogan som inkluderar studier i Advaita Vedanta – läran om att du är fullkomlig och komplett precis som du är – genom studier av klassiska vediska texter.

Yogaformen Samayoga funkar för mig. För varje år kan jag lite mer slappna av mer i kropp och sinne, och vila i tillvaron – också när den inte bara är enkel. Mer och mer kan jag acceptera mig själv och livet som det Är. För varje år upplever jag också livet som bättre och rikare. Jag kan ärligt säga att yoga har gjort en stor skillnad.

 Vid sidan av livet som yogini (att ha yoga som livsstil) är jag en dedikerad trädgårdsmästare med en djup kärlek för naturen och vår planet. Mitt hem i Sverige är i Hölö i Södertälje kommun.

Idag inkluderar mina lärare:

Sky Akasha; yogayogapositioner och så mycket mer! Vad en yogalivsstil är.
Swami Vagishananda, Radha, och Pujya Swami Dayananda; vedanta
Annki Warberg; yogini-ness och att stå i sin kraft som kvinna.
Magdalena Mcweld Yin- och Restorative- yoga

Dr Ganesh Mohan: Yogaterapi enligt Krishnamacharya

Jaya Ashmore och Opendharma-nätverket; ”vad sann medkänsla kan vara, att meditation inte är något komplicerat alls, samt om självkärlek och värdet av vila.”

Leonid Soboleff – kraniosakral-terapi ”otroligt djupgående teknik för helande av kropp, själ och känslor”

Några milstolpar i yogans namn:

yoga bland rosenskära
(c) bild Malin Hedenäs

2001 – åker till Indien för att backpacka men börjar istället meditera. Stannar 10 månader i Indien,  kommer hem med en ny riktning i livet där inuti är mer intressant än utanför. Har sedan dess åkt tillbaka till Indien cirka var tredje år med yoga och spiritualitet som fokus, senast 2014. Har bland annat studerat insikts-meditation med Opendharma-nätverket, Sivananda– och Iyengar-yoga, samt vedanta på Arshya Vidya Gurukullam.

2005 – träffar yogaläraren Sky Akasha från Kanada på en yogafestival, och hittar direkt hem i Samayoga-traditionen.

2006 – träffar Swami Vagishananda som undervisar klassisk vedanta – läran att du är fullkomlig här och nu precis som du är – och börjar studera klassiska vediska skrifter som till exempel Bhagavad Gita.

Dessa studier är det som mer än något annat guidar mig till balans. Jag förstår att jag år okej precis som jag är – och i den känslan finns en oerhörd frihet. Jag har fortsatt studera med SwamiJi och andra lärare i samma tradition sedan dess. Vedanta är min väg, som håller mig.

2011 – utbildar sig till samayogalärare med Sky Akasha, och börjar medskapa och undervisa på samayogalärarutbildningen i Sverige och på Bali, vilket pågår än idag. Spenderar vintern på Bali och har fortsatt göra det sedan dess, dedikerat till yoga-studier och -undervisning.

2012 – börjar undervisa yoga och hålla retreats i Järna.

(c) bild: Sanna Jonsson

2015 – Börjar undervisa yoga även i Hölö. Utbildar mig inom yinyoga.

2016 Utbildar mig inom Restorative Yoga. Guidar den första yogaresan till Bali och startar Yatra Yogaresor AB tillsammans med Anna Asplund.

2017 Påbörjar utbildning i yogaterapi i Krishnamacharyas tradition med Dr Ganesh Mohan (efterlängtad).

2019 Fortsätter guida yogaretreater och yogalärarutbildningar ca 70 dagar om året. Fortsätter utbilda mig själv för att utvecklas och kunna hålla mig själv genom mötena med yogagrupper som ofta går väldigt djupt för många deltagare.

2020 – 21 paus på det mesta på grund av Covid-19. Jag jobbar som trädgårdsmästare istället, stannar hemma på vintern och bygger ett tiny-house på hjul.

2022 Så peppad att undervisa igen! Yoga fördjupnings workshops på helgerna, kvällsklasser på gång och retreater i Sverige planerade.

Känner varje dag, värdet i yoga, i att vara i kontakt med mig själv. Fortsätter integrera yoga i livet, lite djupare hela tiden.

 

 

 

 

2 reaktioner på ”ANNA

 1. Hej Anna!

  Jag var på Sky workshop i Mundekulle för många år sedan och du fixade den jättegoda maten.

  Såg att du är med och ordnar Bali-resor. Hur ser bokningsläget ut för den resan som går i början av nästa år? Om det nu finns platser kvar hur länge kan jag vänta med att anmäla mig? Jag måste höra att det skulle fungera jobbmässigt. Hur många deltagare är det på Bali-resan? Jag har läst lite i programmet – mejla gärna komplett program, om det nu händelsevis finns en plats kvar. Är förstås också intresserad av hur medelåldern ser ut bland deltagarna. Skulle inte passa mig om alla var 25 – 35 år.Typ!

  Med vänliga hälsningar
  Ingegerd

  1. Hej Ingegerd! Vad roligt att höra av dig, och att du minns maten. Och vad fint det skulle vara om du följde med till Bali. I dagsläget är resan full, men det kan ju bli avhopp. Vill du att jag meddelar dig då? Om anmälningar fortsätter strömma in blir det ev en resa till i februari. Skulle det vara aktuellt för dig? Ålderna på deltagarna brukar variera, där de flesta är 35 – 65 år. Varma Hälsningar, Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *