yogaklasser

Våren är på väg och restriktionerna har släppt. Ljuset kommer tillbaka och det känns bra. Snart kommer fler yoga-nyheter…

Tidigare klasser har sett ut så här:

Wij Gammelgård, Hölö:

Tisdagar 17.45 – 19.00 Sama / yinyoga alla nivåer : Snäll och mjuk hatha yoga i en stillsam dans med yin yogan.  Alla nivåer och kroppar välkomna.

Tisdagar 19.30 – 20.45 Sama Yoga flow: En mer aktiv klass för dig med en kropp utan skador och gärna yoga eller annan kroppsmedvetenhet-tränings erfarenhet. Snabbare flöden och mer styrka.

Kurs: 4 ggr 480 kr. Drop-in en gång: 160 kr. Friskvård gäller. Betalas via faktura till bg eller kontant.

Missar du en gång så kan du t. ex. skicka maken istället eller ta med dottern en av gångerna.

Anmäl dig till anna@indigogarden.se

Yogamattor finns men har du en egen ta gärna med den.

Sama / yin: ta med en fast kudde, en sjal och en filt (har du hemma yogabolster, block, bälte osv ta gärna med). Se till att du har tillräckligt varma kläder, det kan vara lite svalt på Wij.

Sama Flow: ta med en fast kudde, en sjal och en filt (har du hemma yogabolster, block, bälte osv ta gärna med). Här svettas vi mer så till själva yogan behöver du inte varma kläder, men se till att du har tillräckligt varma kläder till avslappning, det kan vara lite svalt på Wij.

DSC_9369Samayoga är en snäll och mjuk form av hathayoga med influenser från olika håll, som qi gong och olika yogastilar. Klasserna har sin bas i fysiska yogapositioner kopplat till andning samt ibland kortare meditationer och mantran. Hathayogans positioner stärker och mjukar upp våra kroppar, lugnar ner vårt sinne, balanserar våra inre organ, matsmältning, hormonsystem och nervsystem. Klasserna är guidade med värme och omtanke.

Ofta är samayoga-klasserna både kvinnor och män, och åldrar allt mellan ungdom och pensionär. Hör gärna av dig innan om du har någon skada. De passar dig som är ny men även du som yogat länge och önskar göra en mjukare form av yoga.

 Mjuka klassiska yogapositioner är vår bas, ofta rör vi oss dynamiskt in och ut ur dem, och lämnar olika alternativ i positionerna beroende på just var din unika kropp befinner sig. Vi gör solhälsningar och ibland starkare stående positioner, alltid på ett säkert sätt. Vi gör kontakt mellan kropp, andning och sinne. Muskulatur, magcentrum och organ stärks och aktiveras. Du kan bli starkare, mjukare, mer bekväm i både kropp och sinne, samt slappna av mer i tillvaron.

 

Yinyoga anna4

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. Ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.
(Info från min lärare Magdalena Mcwelds hemsida http://www.yin-yoga.se/yin-yoga/ )

 

*Yoga är avdragsgillt som friskvård. Du får givetvis en faktura med giltig F-skatt.

Kontakt: anna@indigogarden.se / 073 – 572 33 70

DSC03305DSC03282

4 reaktioner på ”yogaklasser

 1. Hej. En förfrågan när startar nästa kurs i Hölö? Eller kan man hoppa in och testa ? Har aldrig testat yoga men nyfiken och perfekt att de va i Hölö. Ha en fin dag /. Mia

  1. Hej Mia,

   Du får gärna komma och testa en gång, då kostar drop-in 150 kr. Men efter det får man bestämma sig om man vill gå kurs eller inte, har ingen allmän drop-in på mina kurser i Hölö. Då kostar det 120 kr/gång. Det gäller den tidiga gruppen 17.30. Den senare är snabbare och då är det bra att vara med från början av kursen. Nu är det 4 gånger kvar på kurserna tom den 10/11. Men sen kommer jag lägga till 3 gånger på terminen efter det också så 7 gånger kvar totalt.

   Långt svar på kort fråga – så ja du är välkommen att pröva en tisdag kl 17.30.
   🙂

   Med värme,
   Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *